Kuchenna z mineralizacją wody
Filtry odwróconej osmozy z mineralizacją wody, mają najszersze zastosowanie w warunkach domowych i firmowych. W większości modeli filtrów zastosowany jest kranik czerpalny z dwoma kurkami, który umożliwia pobieranie wody bez mineralizacji, z mineralizacją oraz mieszanej. Produkują czystą wodę pitną dla osób, które mają zalecenia lekarskie aby spożywać wodę niskozmineralizowaną (np. przy chorobach nerek itp) oraz wodę zmineralizowaną dla potrzeb osób zdrowych.
Woda bez mineralizacji nie jest czystym H2O (nie jest całkowicie "wyjałowiona" z minerałów) lecz zawiera ich bardzo niewielką ilość. Nie jest to woda destylowana ani demineralizowana. Aby wodę bez mineralizacji doprowadzić do czystości która pozwoli ją uznać za demineralizowaną, należy doczyścić ją na złożach do demineralizacji wody lub destylować. Woda z filtra RO (odwróconej osmozy) bez mineralizacji może być pita bez obawy o "wypłukiwanie minerałów" itp. Jeżeli dieta człowieka jest wartościowa, woda taka będzie idealnym nośnikiem substancji odżywczych, związków mineralnych itp. Woda bez mineralizacji jest idealna do gotowania w czajniku, ekspresie do kawy itp. Nie powoduje osadzania się związków wapnia w postaci tzw kamienia. Jest znakomitą bazą do przygotowywania posiłków (im bardziej czysta woda, tym lepiej wiąże się z substancjami, minerałami itp, zawartymi np. w warzywach, mięsie itd).
Woda mineralizowana z filtra jest znakomitym zamiennikiem wody butelkowanej. Jest dostępna zawsze (nie trzeba nosić zgrzewek wody w butelkach PET). Zawartość minerałów (makroelementów i mikroelementów) jest optymalna dla osoby dorosłej, pijącej średnio 2 litry wody dziennie.
Wyświetl produkty producenta: Aquafilter, Top Filter, USTM